Услуги с добавена стойност - Недооценените източници на приходи

 

Мислили ли сте някога за това как може да увеличите оборота на салона си? Не е задължително да приемате повече клиенти, но можете да предложите допълни услуги на вашата клиентела.

Посока - каква е моята цел: Да увелича средните продажби на клиент и следователно да нарасне цялостната ми печалба. 

Ключови факти – знаете ли, че:
Най-често търсените процедури в салона са маникюрите и педикюрите? Повече от половината предлагани услуги се дължат на тези две области. Ето защо по-нататъшното развитие и фокусиране върху тези услуги определено си струва. Само една трета от всички клиенти питат за класическо изграждане на ноктите.

Действие – как да го направя?
Какво да направя ако клиентите ми кажат „не”? Какво да направя ако клиентите ми не искат никакви допълнителни услуги? Но какво ако го направите? И ако това е за всеки друг клиент. Всяко „да” увеличава вашите продажби и фалшивата скромност не води към максимални печалби. Така че имайте куража да го направите. Трябва да развиете усет към клиентите си. Използвайте времето да обясните предимствата на всеки продукт. Повечето пъти клиентите не знаят разнообразието от услуги, които предлагате и предпочитат лична консултация.

Лака за нокти – най-големия потенциал в продажбите
Уверете се, че имате широк набор от лакове за нокти, които да предложите на клиентите си.

Колкото повече цветове може да избира, толкова по-добре ще е.

Отбележете специалните продукти на вашите клиенти.

Лаковете за нокти издържат седмица. 

 Ако искат перманентен цвят, тогава правилният избор е гел-лак, който ще носят 4 седмици, без опасност от надраскване и отлюпване. Ще дойдат за смяна на цвета не защото се налага, а за да разнообразят визията на своите ръце!

По време на процедурата предложете на вашите клиенти хидратираща терапия или релаксираща SPA терапия за цялостна грижа.

Разяснете им  колко важна е грижата за ноктите и кожата, както и използването на качествена козметика и им предложете продукти в клиентски разфасовки за последваща домашна грижа между посещенията в салона!