Маникюр с диаманти

 Преди време имаше само четири вида маникюр - класически френски,естествен американски, маникюр с гел-лак и SPA маникюр.Днес вече съществува  и такъв с диаманти.

Компанията Cherish…ME разчупи стереотипите относно дамската красота, създавайки луксозния маникюр ''Iced Manicure'' от 10-каратови диаманти на цена от 51 000 долара.Скъпоценните камъни вече не се инкрустират само върху бижутата. Те намират приложение и в дамския маникюр.Преди да се поглези,обаче,с уникалния по рода си маникюр,всяка клиентка трябва да се срещне със собственичката на марката и с нейния екип. Жените, които разполагат с внушителната сума и с привилегията да не се занимават с никаква тежка работа (включително писане на компютър), могат да изпратят имейл на Cherish…ME за първа консултация.

Майсторът маникюрист Лейтън Дени предлага ексклузивна услуга на своите клиенти – маникюр с диаманти, рубини и сапфири с общо тегло 9 карата. Луксозната грижа за ръце той предлага още от 2005 г. в салона си в Urban Retreat Day Spa & Salon в Harrods в Лондон. Въпреки цената от 32 000 долара, в момента Дени си е спретнал списък на чакащите клиентки, в който има 175 имена! Сред тях има и някои арабски принцеси.

   Рита Ора се яви на светско събитие с изумително скъп маникюр Тя носеше лак в рубинен цвят, съдържащ черни диаманти. Върху него бяха закрепени уникални апликации - ръчно изработени диамантени паячета и панделки с рубини на стойност $56,000

   ''ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО'' /Gold Rush/ на Models Own - 130 000 $-Този лак за нокти се считаше за най-скъпия в света, докато не се появи Azature. Ефектът от маникюр с този лак е блясък като от диаманти, поставени на златна основа. Самият флакон е с позлатена капачка и инкрустирана с 1118 диаманта, което го направи хит сред звездите. 

   ''ДА'' /I do/ на Ellie Cosmetics - 55 000 $ Създаването на този лак е резултат от общите усилия на Platinum Guild International, Allure /списание за дамска мода/, Johnson Matthey /британски търговец на платина/ и Ellie Cosmetics. Лакът е изработен от платинен прах и е представен за пръв път в Лас Вегас през 2005 година. Първите лимитирани бройки от този лак са били произведени в платинени бутилки, а понастоящем съществуват и по-достъпни версии с цена от 250 $ за лак.

   Прочутата бижутерийна марка Azature, известна със своите черни брилянти, представи в Лос Анджелис най-скъпият в света лак за нокти - '' Azature Black Diamond ''. Това е истински брилянт сред лаковете в буквален и в преносен смисъл.

Този лак за нокти е във фирмения за Azature черен цвят и  притежава невероятен блясък. Това, което наистина удивлява и пленява, е, че в състава си включва скъпоценни камъни.
Този шедьовър струва 250 хиляди долара и съдържа 267 карата черни брилянти. Невероятният лак е произведен само в една единствена бройка.

Най-скъпите нокти в света!

Британската марка BOHEM, специализирана в дизайна и изработката на изящен сребърен и златен маникюр, създаде най-скъпите изкуствени нокти в света. Цената не се разкрива, но до този момент най-скъпият маникюр в света принадлежеше на друга британска марка Cherish…Me, а стойността му беше 51 000 долара. След успешния старт на лаковете-бижута на BOHEM сега марката пуска на пазара първия си чифт изкуствени нокти за звезди, предаде БГНЕС. Първата знаменитост, която ги демонстрира, беше поп звездата Риана. Нейното световно турне тази година се наричаше "Диаманти", поради което не е чудно, че всичко по ноктите е издържано в този стил. Ноктите с няколко пласта лак са направени от скъпоценни метали и камъни, като слоевете от платина представляват небето със звезди под формата на диаманти. Най-забележителният детайл е голям, светещ диамант. BOHEM планира да създаде и други изключителни "Нокти за звездите", вдъхновени от конкретната личност. Марката смята да пусне на пазара и уникална гама нокти със злато, платина и диаманти, вдъхновени от звезди като Бионсе, Джеси Джей, Лейди Гага, Рита Ора, съдии и победители от Х-фактор.