Интересни факти за лака за нокти

 

 

Днес всяка жена иска да има красиви и нежни ръце и почти винаги е с лакирани нокти. Добре поддържаните нокти правят добро впечатление. Свикнали сме да използваме различни цветове: пастелни, матови или перлени, с фин брoкат или с едър, холограмни, магнитни, термо или небезизвестните напоследък така наречените гел -лакове. Последните биват хибрид между гел и лак, с консистенцията на лак, или пък са 100 % гел цвят с иновативният актуален продукт 2 в 1 база и топ на LCN. Днес има толкова много разновидности, че всяка жена може да открие подходящата за себе си палитра. Също така може да предпочете да си сложи и безвреден лак за нокти LCN, който е подходящ за бременни и за хора, склонни към алергии. Някои дами се справят сами с маникюра си, а други обичат да посещават маникюрист. Ходенето в салон за красота е изключително приятно занимание и не на последно място е препоръчително, за да сме наистина доволни от крайния резултат е желателно да се доверим на добрия професионалист, оставяйки се в опитните му ръце и вслушвайки се в неговото компетентно менение за съсътоянието на кожата и ноктите ни, както и кои цветове биха били най-подходящи за нас спрямо модните тенденции, тен, стил на обличане и естеството ни на работа. А и нека не забравяме, мили дами, че в салоните за красота релаксираме, докато ни разкрасяват,същевременно получаваме и психологически подход и съвети, разговор в приятна приятелска обстановка и компания .Жените днес могат да използват лак, гел-лак, акрил или да си направят ноктопластика. Биха могли да се възползват и от различните видове SPA терапии или медицински процедури предлагани в козметичния бранш. Вариантите са много и зависят от предпочитанията, възможностите и начина на живот.

Смята се, че прародина на съвремения лак за нокти е Древен Китай, където 3000 г пр. Хр. китайците са боядисвали ноктите си с естествени багрила, които са действали в продължение на часове, докато се постигне желаният цвят. Основни цветове са били червено и розово. Императорът и неговите приближени са използвали златисти и сребристи плочици, с които са украсявали ноктите си. В Египет предпочитани цветове са били червено или кафяво, като червеното е било краслки символ.

През XIX век за оцветяване на ноктите са използвани специални масла, които са боядисвали предимно в червен цвят. По-късно за повече блясък нокътът се полирал с кожа. През XX век се появава паста за лакиране на нокти, но по-важното е, че тя вече се нанася с четчица. Съвременният лак се появава в началото на миналия век, а негов създател е Мишел Менард.

Днес към лака за нокти добавяме и лакочистител, заздравител за нокти, пила за нокти, избутвач, клеща, ножичка, нокторезачка и още най-различни продукти и аксесоари, които помагат на жените да поддържат красиви, здрави и изящни ръцете си. Всеизвестен факт е, че изрядните, стилни и елегантни маникюр и педикюр са нашата визитна картичка. Съществуват и интересни елементи, които се рисуват, а най-екстравагантните дами, дори татуират ръцете си, за да направят вида си по-впечатляващ. Всичко е въпрос на предпочитания и усет.